Posturalyoga

Träning som håller dig rak och fri från smärta

Posturalyoga

WhatsApp Image 2021-10-21 at 12.54.22

Posturalyoga handlar om att bemästra sin kropp, lära känna sin kropp och lyssna på sin kropp.

Hitta sina svaga länkar i kroppen och stärka dem och och strävar tillbaks till en kropp som samarbetar och arbetar som en helhet.

Alla kan träna Posturalyoga eftersom den alltid är individuell. Alla utgår från sig själva och arbetar utifrån sin nivå och lyssnar på kroppen. Det ska aldrig ta ont när man tränar.

Posturalyoga går in och jobbar på vårt mentala, känslomässiga, själsliga, & fysiska plan. Vi behöver ha en balans i alla dom här 4 delarna och många gånger koncentrerar vi oss bara på den fysiska delen. Vi glömmer bort den här mentala aspekten, att det faktiskt finns en själ, vi glömmer att det finns känslor och att känslor faktiskt är energi som kan skapa stagnationer i kroppen.

Posturalyogaträning är en blandning av yogarörelser, meditation, andning, och funktionell träning. Vi börjar med meditation och andning för att syresätta kroppen och för att hitta kontakten med sig själv. Sedan går vi över till det posturala övningarna för att sätta kroppen på plats och sen över till byggdelen som stärker det posturala musklerna. Till sist så gör vi posturala övningar igen med en kort avslappning.

För att ens kunna träna behöver man vara rak i kroppen, så man inte tränar sig mer obalanserad som garanterat kommer att leda till smärta senare i livet.

WhatsApp Image 2021-10-21 at 12.53.30

Vi fokuserar på rörelser som stärker de djupa inre musklerna som gör att vår kropp hålls rak och fri från smärta. Och när vi går in i en rörelse ska vi vara med mentalt och ha kontroll över sin andning.

Mycket av övningarna utgår från bäckenbotten, höft och den kroppsposition som skall vara rak d.v.s. fot, knä, höft, axel och öra.

Genom att stärka svaga muskler, bäckenbotten samt att räta ut ryggraden ger en mängd hälsofördelar, ex. ökad fettförbränning, en vältränad kropp, rak hållning, mer energi, starkare rygg, bättre sömn, minskad stress m.m.

Jag rekommenderar kläder som är sköna och tillåter rörelser och värme. Man är barfota när man utövar Sanayoga. Yogamatta är ett måste då vi står mycket på knän i träningen. En extra handduk kan vara bra för att torka svett och ev. lägga under knän. 

Kursstart: Tisdagen 3 Maj klockan 17.15, fortsätter sedan varje tisdag i fem veckor

Pris: 75€

Att ha med sig: Yogamatta & filt

Studio location

Vill du få en smärtfri kropp?

Träning som håller dig rak och fri från smärta